nieuws

Discotheek komt met aparte parkeerplaats vrouwen

Horeca

Discotheek Alcazar Pleasure Village in Puttershoek start met een parkeerplaats speciaal voor vrouwen. De reden hiervoor is dat veel vrouwen vinden dat het steeds minder aangenaam wordt hun auto met name in de wintermaanden te stallen op parkeerplaatsen. De discotheek, een van de grootste van ons land, wil aan dit gevoel een einde maken.

Parkeerwachters van Alcazar verwijzen auto’s met daarin een vrouw alleen of met een groep dames naar een speciaal deel van de parkeerplaats. Dit deel is dicht bij de ingang van de disco. ‘Daardoor zullen zij het minder eng vinden om over de parkeerplaats te lopen en krijgen ze vanzelf een veiliger gevoel’, aldus Bram van der Pligt van de discotheek.

Van der Pligt wijst erop dat de angstgevoelens van vrouwen op parkeerplaatsen een algemeen probleem is in onze samenleving. Van der Pligt: ‘Heel ons parkeerterrein is veilig. We spelen echter in op een blijkbaar bestaande behoefte bij de vrouwelijke bezoekers, ontstaan door ervaringen elders. Veelal in de stad’.

Alcazar is een van de toonaangevende discotheken van ons land. Het bedrijf realiseert een jaaromzet van vier miljoen euro. In de meest recente Misset Horeca Top-100 met grootste horecabedrijven van ons land bezet het bedrijf de 99ste plek.

Reageer op dit artikel