nieuws

Discotheken in actie tegen verkeersongevallen

Horeca

Vijf discotheken verspreid over het land doen zaterdag mee aan de Europese Nacht zonder Ongevallen. Het is een activiteit van een aantal zogenoemde BOB-teams en 3VO met als doel het aantal ongevallen in het weekeinde te verminderen.

Discotheken in actie tegen verkeersongevallen

Een woordvoerster van het BOB-project in Den Bosch heeft dit maandag bekendgemaakt. BOB staat voor Bewust Onbeschonken Bestuurder. Het is een campagne onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, bedoeld om jonge stappers ervan te doordringen dat iemand nuchter moet blijven om naar huis te kunnen rijden.

Tijdens de Nacht zonder Ongevallen delen BOB-promotieteams in de vijf disco’s aan het begin van de avond armbandjes uit aan bestuurders die beloven dat ze niet zullen drinken. Als bij het vertrek blijkt dat ze zich daaraan hebben gehouden, maken ze kans op aardige prijsjes. De nacht vond tien jaar geleden voor het eerst plaats in België. Dit jaar doen tien landen mee.

Reageer op dit artikel