nieuws

Documentaire Erik van Loo in november op tv

Horeca

Op maandag 21 november is de documentaire over Parkheuvel en Erik van Loo ‘De Smaak van de Ziel’ te zien op tv. De beelden waren tot nu toe voorbehouden aan filmfestivals. In november verschijnt er ook een dvd van deze smaak-docu.

Documentaire Erik van Loo in november op tv

De Smaak van de Ziel wordt door de NCRV op Nederland 2 vertoont (NCRV Dokument) en het begint om 22.55 uur. De camera volgt in de culi-documentaire patron-cuisinier Erik van Loo van Parkheuvel in zijn zoektocht naar smaak.

Paul van Craenenbroeck

De topkok en zijn vrouw zijn gefilmd in hun bedrijf maar ook op hun geboortegrond in Limburg en bij verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. Ook zoon Julien, die een opleiding tot chef volgt, komt in de documentaire voor.

Parkheuvel

Oud-Michelin-hoofdinspecteur Paul van Craenenbroeck speelt eveneens een rol. Hij proeft alle gerechten die Van Loo maakt voor het oog van de camera’s en geeft zijn visie. Voorganger van Van Loo in Parkheuvel, Cees Helder, komt ook aan het woord.

Twee jaar lang heeft een cameraploeg de familie van Loo gevolgd vanaf het moment dat ze in november 2008 hun tweede Michelin-ster kregen.

In november van dit jaar komt er ook een dvd uit van De Smaak van de Ziel die nu al via bol.com te reserveren is.

Bekijk hier een trailer van de film

Reageer op dit artikel