nieuws

Dorint Sofitel: ‘het beste van drie werelden

Horeca

Het nieuwe viersterrenplus hotel Dorint Sofitel Amsterdam Airport in Schiphol Oost heeft het beste van drie werelden in zich verenigd. Het hotel heeft 83 miljoen euro gekost, ‘Maar dan heb je ook wat’, aldus general manager Kees Teer kortgeleden tijdens een rondleiding voor de pers. Dorint, de Duitse moedermaatschappij van het hotel wilde dat het hotel volgens de in Duitsland geldende DIN-specifiticaties werd ingericht.

Dorint Sofitel: ‘het beste van drie werelden

Uiteraard moesten voorzieningen zoals rookmelders, sprinklers en dergelijk ook aan de Nederlandse NEN-normen voldoen. Teer: ‘Het is hier allemaal dubbel in orde.’ Vervolgens kwamen de Fransen nog eens om de hoek kijken nadat hotelgigant Accor een belang nam in Dorint. Accor rustte onder meer de kamers uit met het zogenaamde heavenly bed, en richtte een bibliotheek in in de lobby. Het nieuwe hotel is het eerste dat onder de gezamenlijke vlag Dorint Sofitel z’n deuren heeft geopend. 88 Dorinthotels zullen in de loop van tijd worden omgedoopt tot Dorint Sofitel, Dorint Novotel en Dorint Mercure.

Uiteraard moesten voorzieningen zoals rookmelders, sprinklers en dergelijk ook aan de Nederlandse NEN-normen voldoen. Teer: ‘Het is hier allemaal dubbel in orde.’ Vervolgens kwamen de Fransen nog eens om de hoek kijken nadat hotelgigant Accor een belang nam in Dorint. Accor rustte onder meer de kamers uit met het zogenaamde heavenly bed, en richtte een bibliotheek in in de lobby. Het nieuwe hotel is het eerste dat onder de gezamenlijke vlag Dorint Sofitel z’n deuren heeft geopend. 88 Dorinthotels zullen in de loop van tijd worden omgedoopt tot Dorint Sofitel, Dorint Novotel en Dorint Mercure.

Reageer op dit artikel