nieuws

Dorstlesser

Horeca

Warsteiner-pils is een bekende dorstlesser. Minder bekend is dat deze Duitse brouwerij sinds enige tijd ook eigenaar is van Slotbrouwerij Kaltenberg in Beieren. Het hier gebrouwen König Ludwig Weissbier (5,5% alc.) gooide vorig jaar hoge ogen in Amerika toen het tijdens de World Beer Awards werd uitgeroepen tot lekkerste Weissbier ter wereld.

Dorstlesser

Voor de Nederlandse importeur aanleiding de promotie van dit bier richting de horeca te intensiveren. De vorig jaar al geïntroduceerde 33cl-fles wordt dan ook gehandhaafd. Daarnaast is het bier voorhanden in fusten van 30 liter.

Weissbier mag zich de laatste jaren verheugen in een stijgende populariteit en wordt steeds vaker verkocht naast een Nederlands of Belgisch witbier. Wilco Gersen, marketingmanager van Warsteiner, zegt: ‘Naar onze mening terecht, want de Duitse Weissbieren worden gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Dit houdt in dat men in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Belgische brouwmeesters geen kruiden, vruchten of andere additieven mag gebruiken in het brouwproces. Smaaknuances zijn dus enkel aan te brengen door perfecte afstemming van het gehele brouwproces.’ www.warsteiner.nl/konig-ludwig-weissbier.

Reageer op dit artikel