nieuws

Drie jaar celstraf geëist in zaak Friese Club Q

Horeca

Een celstraf van 36 maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Dat hoorde Marten B. woensdag tegen zich eisen. De 20-jarige heeft volgens het Openbaar Ministerie het grootste aandeel in de dood van Redmar Smedema in de Friese discotheek Club Q.

Drie jaar celstraf geëist in zaak Friese Club Q

Dat meldt Nu.nl. De fatale vechtpartij vond vorig jaar april plaats. De 16-jarige Redmar Smedema overleed ter plaatse. De 20-jarige Marten B. uit Damwoude zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) de fatale klap hebben uitgedeeld.

In totaal zijn zes verdachten aangehouden, in leeftijd variërend van 19 tot en met 21 jaar. Zij ontkennen iets met de dood te maken te hebben. Uit onderzoek van het OM zou naar voren zijn gekomen dat de ouders hun kinderen ‘wellicht’ de hand boven het hoofd hebben gehouden. Zij geloofden mogelijk zo in de onschuld van hun kinderen dat verdachten daar wellicht ook in zijn gaan geloven, aldus het OM.

Het OM sprak met de ouders en daarna zou iets dergelijks niet meer zijn gebeurd. Tot vervolging van de ouders is het niet gekomen.

Reageer op dit artikel