nieuws

Drie keer scheepsrecht

Horeca

Twee keer deed hij mee en de derde keer was het prijs voor Toine Smulders van De Beukenhorst in Winterswijk. Vorige week won hij de Grand Prix Saisonnier in Zuid-Laren. De voormalig winnaar van kookcompetities als De Zilveren Champignon en de Koksmuts bleef negen Nederlandse en Belgische collega’s voor.

Drie keer scheepsrecht

Volgens de jury was de Winterswijker de beste in het creëren van drie authentieke Escoffier-gerechten. ,,Ik heb me aan de klassieke bereidingen gehouden. Het hoofdgerecht (estouffade van duif) heb ik bijvoorbeeld in een afgesloten gietijzeren pan gegaard, compleet met brooddeeg met lavendel’’, vertelt de kok.

De winst leverde Smulders een beker en tal van prijzen op én een knuffel van zijn vrouw Désirée.

Reageer op dit artikel