nieuws

Drie keer scheepsrecht voor Koemans Snacks

Horeca

Koemans Snacks in Den Haag is maandag 17 september uitgeroepen tot Cafetaria van het Jaar 2001. Cafetaria De Dirigent uit Almere eindigde op de tweede plaats en Eet- & IJssalon Menzing in Haaksbergen sleepte de derde prijs in de wacht. Na twee tweede plaatsen in 1999 en 2000 ging voor winnaar Nico Koemans een droom in vervulling.

De keuze voor Koemans was unaniem. Zowel in haar uitstraling als met de financiële huishouding vertoeft het bedrijf volgens de juryleden op hoog niveau. Bovendien heeft de cafetaria lering getrokken uit eerdere deelnames. De jury in haar eindoordeel: ‘Nico Koemans heeft zijn zaak iedere jaar structureel verbeterd. Dat uit zich onder meer in een gestaag groeiende bruto winst die vervolgens is omgezet in een stijgend netto resultaat.’

Ook over de nummers twee en drie bleek de jury vol lof. Zo viel eigenaar Gerrit Luitingh van De Dirigent op door zijn parate ondernemerskennis. ‘Deze cafetariahouder weet met zijn jarenlange ervaring waar hij over praat en maakt dat met een mooie zaak op knappe wijze te gelde.’ Haaksbergenaar Dennis Menzing richtte na het afstoten van het cafégedeelte zijn peilen op een fraaie cafetaria en ambachtelijke ijsbereiding. ‘Dit heeft inmiddels vruchten afgeworpen’, aldus de jury.

De editie 2001 van Snackkoeriers vakwedstrijd Cafetaria van het Jaar ging op 6 april jongstleden officieel van start. Cafetariahouders kregen de gelegenheid zich aan de hand van een ingevuld vragenformulier en meegezonden foto’s in te schrijven. Vervolgens verrichtte de jury op grond van de verstrekte gegevens een eerste selectie, waarna 14 bedrijven in de race bleven. Deze kregen bezoek van een mysterie-guest, terwijl voorts hun jaarstukken werden beoordeeld. Uit die bevindingen gingen zes cafetariahouders door naar de halve finale. Zij werden door de juryleden persoonlijk aan de tand gevoeld. Uiteindelijk beleefde de wedstrijd op 17 september zijn apotheose met een feestelijk bezoek aan de drie overgebleven kandidaten.

Reageer op dit artikel