nieuws

Dubai krijgt onderwaterhotel

Horeca

Dubai krijgt er weer een opvallend hotel bij. Binnenkort start de bouw van een heus onderwaterhotel voor de kust van het steenrijke land. De financiering voor het 500 miljoen dollar kostende project is rond.

Dubai krijgt onderwaterhotel

Dat meldt Ehotelier. In het eerste kwartaal van dit jaar start de bouw. Het opvallende hotel moet eind december 2008 klaar zijn. De financiering van het prestigieuze project is verzorgd door meerdere financiers, zo meldt een woordvoerder van de Crescent Hydropolis Group.

Het onderwaterhotel drijft als een kegel in het water en is verankerd aan de zeebodem. Gasten hebben vanuit het bovenste deel van het hotel zicht op grote aquariums waarin opvallende vissen zwemmen. In het onderste gedeelte van het hotel kijkt met uit op de zee. De prijs voor een verblijf in dit opvallende hotel wordt geschat op zo’n 3.000 dollar per nacht.

Inmiddels is Crescent Hydropolis Group ook bezig met andere onderwaterprojecten. Zo werkt het bedrijf hard aan dergelijke complexen in Oman, Monaco, Las Vegas, Rio de Janeiro en China. Over deze projecten is het bedrijf vooralsnog terughoudend met het geven van informatie.

Reageer op dit artikel