nieuws

Duinwater bedreigt sterrenrestaurant

Horeca

De Bokkendoorns uit Overveen moet uit nood haastig de wijnkelder onder het tweesterrenrestaurant verbouwen. Stijgend water in de duinen rondom de eetgelegenheid bedreigt de omvangrijke wijnkelder met dito inhoud.

De noodgedwongen verbouwing is het gevolg van een besluit van de overheid. ‘Het water gaat in de duinen namelijk drie meter stijgen door een wateractie van de provincie Noord-Holland’, meldt eigenaar John Beeren in De Telegraaf. ‘Ze gaan dieper naar water pompen. We gaan nu een nieuwe ruimte voor de wijnvoorraad bouwen, maar blij ben ik natuurlijk niet. Misschien komt het water straks tot aan mijn terras. Mijn wijnkelder staat over een maand blank.’

Beeren deed zijn uitspraak tijdens een feestelijke bijeenkomst bij chef-kok Martin Kruidhof van restaurant De Lindenhof in Giethoorn. Beeren zou daarbij de nieuwe sloep van chef-kok Paul van Staveren van sterrestaurant Hof van Sonoy in Blokzijl dopen. Tot een officiële doop van de sloep Antaris kwam het niet omdat de topgastronomen ervoor kozen de fles champagne op te drinken in plaats van kapot te slaan tegen een boot.

Reageer op dit artikel