nieuws

Duitse kok bedenkt bijzonder ‘afvalgerecht

Horeca

Een chef-kok uit Berlijn heeft een variant op het populaire Atkins-dieet ontwikkeld. Hij adviseert mensen die willen afvallen varkenskluiven en zuurkool te eten. Om alles weg te spoelen, kunnen ze er het beste een biertje bij nemen. Centraal in het vermageringsdieet staan de traditionele Beierse varkenspoten. Dit gerecht wordt gewoonlijk geserveerd met noedels (meelballetjes) en zuurkool of, in sommige streken, rode kool.

Dit recept wordt vaak geassocieerd met mannen met bierbuiken, maar chef-kok Gero Winiarski zegt dat het gerecht mensen kan helpen wat kilootjes kwijt te raken. Net als bij het Atkins-dieet draait het erom zo weinig mogelijk koolhydraten binnen te krijgen. Als de lijners de meelballetjes laten staan, kunnen ze dit maal met een gerust geweten opeten volgens Winiarski.

Naar zijn zeggen heeft hij een speciale manier van braden bedacht, waarmee al het vet uit het vlees wordt verwijderd. ‘Mijn collega David is al elf kilo kwijt,’ zei hij in de Berliner Kurier. In zijn restaurant staan de varkenspoten voor 15 euro op het menu. Dat is includsief een royale portie zuurkool en een halve liter bier.

Reageer op dit artikel