nieuws

Duitse wegrestaurants in Britse handen

Horeca

De meeste Duitse Raststätte, benzinestations en restaurants langs de snelwegen, komen in Britse handen. De Britse participatiemaatschappij Terra Firma koopt voor een niet nader genoemd bedrag de keten Tank & Rast, die 90 procent van de wegrestaurants in Duitsland exploiteert.

Tank & Rast was ooit een overheidsonderneming. In 1998 verkocht de overheid de restaurantketen voor ongeveer 600 miljoen euro. Kopers waren toen Lufthansa (30,6 procent), Apax Fonds en Capital Partners, een dochterbedrijf van de Duitse verzekeraar Allianz.

Deze eigenaars maakten de verkoop woensdag bekend. Ze hadden ook overwogen om van Tank & Rast een beursgenoteerde onderneming te maken, maar dat voornemen is nu van de baan. Duitse media meldden dat de verkoop ongeveer 1 miljard euro oplevert.

Reageer op dit artikel