nieuws

Duitsers laten Scheveningen links liggen

Horeca

Duitsers en Engelsen zijn niet of nauwelijks geïnteresseerd in Scheveningen als bestemming. Na Amsterdam willen Duitsers het liefst naar Noord-Holland. Engelsen naar Utrecht. Nederlanders zijn juist wel geïnteresseerd in Scheveningen.

Duitsers laten Scheveningen links liggen

Dat blijkt uit de top-15 van meest gezochte steden op de boekingssite Hotels.nl. De ranglijst bevat de vijftien meest gezochte steden onder Nederlanders, Duitsers en Engelsen.

Naast het grote verschil in interesse voor Scheveningen valt ook Eindhoven op. Voor Engelsen is Eindhoven ‘zoekstad’ nummer drie. Onder Nederlanders daarentegen is Eindhoven slechts stad nummer tien. Duitsers zoeken bij Hotels.nl helemaal niet op Eindhoven.

De Duitse top-5 bestaat uit Amsterdam, Noord-Holland, Noordzeekust, Zuid-Holland en Brabant. De Engelse volgorde ziet er als volgt uit: Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam en Den Haag. Nederlanders tenslotte zoeken het liefst een hotel in Amsterdam, Scheveningen, Maastricht, Utrecht en Den Haag.

Reageer op dit artikel