nieuws

Duitsers zitten Van der Most dwars

Horeca

Hennie van der Most kan er nog maar niet uitkomen met de Duitse overheid over vergunningen voor het ‘Freizeitpark Itterbeck’, een overdekte camping vlak over de grens bij Hardenberg. De bouw van het ‘Las Vegas in Ostfriesland’ loopt daardoor behoorlijke vertraging op.

Duitsers zitten Van der Most dwars

Het probleem, zo meldt het AD, spits zich toe tot de vergunning voor de verbouw van de voormalige basis van de Bundeswehr. ‘Ik wil een golfterrein aanleggen, maar ze wilden me 1,2 miljoen euro laten betalen voor de heraanplant van bomen’, klaagt Van der Most.

Na onderhandelen is de ‘aanplantpremie’ voor nieuwe bomen op dit moment vier ton. Voor Van der Most nog veel te veel. Dus onderhandelt hij verder. Door het onderhandelen is de start van de bouw vertraagd tot begin 2008.

Van der Most wil in Itterbeck voor circa 30 miljoen investeren in de bouw van een overdekte camping. ‘Mensen stallen hun caravan voor zo’n 250 euro bij de boer. Doe er een beetje geld bij en zet hem hier in een hal. Kun je in de winter nog een weekendje lekker kamperen’, aldus Van der Most die spreekt van een ‘prachtproject’.

Duitse kranten volgen de opvallende ondernemer op de voet. Bij onze oosterburen spreekt een Duitse krant zelfs van het ‘Las Vegas in Ostfriesland’ wanneer het over Freizeitpark Itterbeck gaat. Van der Most is geen onbekende op Duits terrein. Zo runt hij in Kalkar een groot attractiepark in een voormalige kerncentrale.

Eerdere berichten over Hennie van der Most

Reageer op dit artikel