nieuws

Duvel woedend over zuipfilmpje

Horeca

Een filmpje op internet waarop iemand probeert tien glazen Duvel-bier achterover te slaan, maakt de Duvel-brouwer Moortgat woedend.

Duvel woedend over zuipfilmpje

In het filmpje belooft een man tien glazen Duvel binnen een uur naar binnen te werken. Na zeven glazen van het sterke Belgische bier ligt hij laveloos op de grond. Het filmpje is razend populair op internet, waar het inmiddels door meer dan 30.000 mensen is bekeken.

Stormloop
Michel Moortgat, de producent van Duvel, is kwaad op de makers van het filmpje. ‘Dergelijk drankgebruik is onverantwoord en absoluut geen reclame voor ons bier’, vertelt hij in De Telegraaf. De eigenaar van het café De Hel in Tongeren, waar het tafereel zich afspeelde, vindt niet dat hij iets fout heeft gedaan. ‘Er komen steeds meer mensen binnen die lachend zeven Duvels bestellen.’

Reageer op dit artikel