nieuws

Dwangsom Hema nog niet betaald

Horeca

APELDOORN – Ondanks een gemeentelijk verbod is de grote Hema-sale in Apeldoorn vorig jaar december toch van start gegaan. Deze vond plaats in de Americahal. De gemeente Apeldoorn wacht nog steeds op de honderdduizenden euro’s die ze aan dwangsommen heeft opgelegd.

Dwangsom Hema nog niet betaald

Dat meldt dagblad De Stentor. De gemeente legde begin december een verbod op de grootschalige verkoop van overtollige magazijnvoorraden van de Hema. Onder het mom van een kerstmarkt werd de voorraad van de warenhuisketen bij 25.0000 bezoekers aan de man gebracht. De gemeente verbood de actitviteit opnieuw, op straffe van een dwangsom van een ton per dag voor zowel Hema als de Americahal.

Omdat beide partijen het verbod negeerden dienen ze elk twee ton te betalen. De warenhuisketen en de evenementelhal dienden bezwaar in en zijn inmiddels gehoord door de bezwaarschriftencommissie. Die heeft om nadere informatie gevraagd en wil die uiterlijk morgen binnen hebben. De commissie komt daarna met advies aan het college van burgemeester en wethouders.

Reageer op dit artikel