nieuws

eBay klaagt over te veel producten

Horeca

SAN FRANCISCO – Veilingbedrijf Ebay, in Nederland actief onder eigen naam en met Marktplaats, heeft de winst in het eerste kwartaal zien toenemen met 52 procent naar 377,2 miljoen dollar. De omzet nam met 27 procent toe naar 1,77 miljard dollar.

eBay klaagt over te veel producten

Opvallend is dat het resultaat is geboekt ondanks een slechts beperkte stijging van het aantal aangeboden producten, met 2 procent naar 588 miljoen items. In totaal werd er voor bijna vijftien miljard dollar verhandeld via de online marktplaats.

De hogere winst is vooral te danken aan het terugdringen van de handel in weinig interessante producten via de site. Door de heffingen aan te passen worden gebruikers gestimuleerd aantrekkelijkere producten aan te bieden en met lagere tarieven te beginnen. Ook nevenproducten Skype en Paypal waren zeer winstgevend voor Ebay.

Reageer op dit artikel