Edelkoort ereburger van Eindhoven

Edelkoort ereburger van Eindhoven

De in de horeca bekende trendwatcher Lidewij Edelkoort en tevens bestuursvoorzitter van de Design Academy in Eindhoven, is dinsdag benoemd tot ereburger van de stad Eindhoven.

Burgemeester Rob van Gijzel speldde Edelkoort voorafgaand aan de raadsvergadering het ereteken op. Ze ontving de onderscheiding vanwege haar inzet voor de Design Academy.

Edelkoort is tien jaar voorzitter van het college van bestuur van de Design Academy Eindhoven. In deze periode zorgde zij ervoor dat de academie en de stad Eindhoven internationaal meer aanzien kregen.

Volgens Van Gijzel deed ze dat met grote vasthoudendheid. ‘U zet uw tanden ergens in en laat vervolgens niet meer los.’

Edelkoort draagt eind 2008 het voorzitterschap van de Design Academy Eindhoven over aan Anne Mieke Eggenkamp. De afgelopen twee jaar werden ook Pieter van den Hoogenband, Guus Hiddink, majoor Dick Winters, ondernemer Wim van der Leegte en oud-burgemeester Alexander Sakkers benoemd tot ereburger van Eindhoven.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.