nieuws

Edwin Raben heeft beslist over Trophée Ruinart

Horeca

Wel of niet de titel verdedigen van de Trophée Ruinart, de officiële wedstrijd tot verkiezing van de beste sommelier van Nederland. Edwin Raben heeft de laatste weken hevig getwijfeld over deelname. De kogel ging afgelopen weekend door kerk. De beslissing van Raben staat vast.

Op 22 september neemt de sommelier van Koetshuis Wolfslaar uit Breda gewoon deel aan de wijnwedstrijd. Maar zo ‘gewoon’ verliep de aanloop naar zijn beslissing geenszins. Er was namelijk sprake van twijfel. Hevige twijfel zelfs. ‘Diep in mijn hart zeg is overslaan, maar omstanders moedigen me enorm aan om mee te doen’, vertelde Raben kort voor het weekend.

Meerdere factoren veroorzaakten de twijfel tot deelname aan de wedstrijd die het Nederlands Gilde van Sommeliers organiseert. Raben: ‘Drukte met mijn werk, de stress van de wedstrijd en privé-omstandigheden zorgden voor de twijfel. Maar ja, aan de andere kant roepen omstanders dat ik mee moet doen.’ Het laatste argument gaf afgelopen weekend uiteindelijk de doorslag.

De wijnwedstrijd vindt plaats op 22 september en wordt eens in de twee jaar gehouden. Bij de twee vorige editie toonde Raben zich overtuigend de beste sommelier van ons land.

Reageer op dit artikel