nieuws

Eekhoorn van het menu na dreigementen

Horeca

Een restaurant in Engeland is noodgedwongen gestopt met het serveren van een terrine van eekhoorn. Dierenrechtenactivisten bedreigden het restaurant met molotov coctails en dreigden de auto’s van het personeel te vernielen.

Eekhoorn van het menu na dreigementen

Dat meldt de Daily Telegraph. De terrine van eekhoorn stond voor 7,95 pond op het menu van de Hadley Bowling Green Inn in Droitwich in het Britse graafschap Worcestershire. De eekhoorn op het menu was een onderwerp op de lokale televisie.

Daarna begonnen de uitgebreide dreigementen. Het bedrijf ontving 25 dreigtelefoontjes en talloze e-mails. ‘Ik ben blij dat ik daar niet werk. Ik zou niet graag omkomen in de brand’, kreeg een personeelslid te horen toen ze de telefoon opnam.

Wijken voor terreur

‘Het laatste wat we willen doen is wijken voor terreur’, zegt woordvoerder Barney Reynolds van het restaurant. ‘Maar feit is dat het personeel bang naar het werk kwam. Ze vreesden voor hun leven.’

Volgens Reynolds is het de eerste keer dat ze iets van het menu hebben moeten halen vanwege protesten. ‘Ik snap niet waarom eekhoornvlees zo controversieel is. In het verleden hebben we vlees geserveerd van schattige, wollige lammeren. Daar viel niemand over.’

Reageer op dit artikel