nieuws

Eerste Brancheservicepunt Horeca in Alkmaar

Horeca

In Alkmaar opent later deze maand het eerste brancheservicepunt voor de horeca en recreatie. Binnen dit servicepunt werken diverse partijen samen aan het vinden en vasthouden van goed personeel voor de horeca en recreatie.

Eerste Brancheservicepunt Horeca in Alkmaar

Op termijn zullen in Nederland meer servicepunten voor de horeca geopend worden. Het UWV streeft naar twaalf locaties over 1,5 jaar. De tweede wordt waarschijnlijk geopend in de Achterhoek. Dit zegt Patricia Oosthof, landelijk bedrijfsadviseur voor de horeca bij het UWV.

Horecaondernemers uit de regio kunnen in Alkmaar terecht voor ondersteuning op het gebied van personeelsbemiddeling, werving en selectie, personele vraagstukken en scholing en bijscholing. Werknemers en werkzoekenden kunnen er ook terecht voor opleiding en bijscholing.

KHN

Bij dit project in Alkmaar zijn naast het UWV onder meer Koninklijke Horeca Nederland, de Recron, Kenwerk en de Kamer van Koophandel betrokken.

De opening van dit eerste Brancheservicepunt voor de horeca en recreatie vindt plaats op maandag 22 maart om 16.00 uur bij het Horizon College in Heerhugowaard. De opening is tevens de landelijke aftrap van de brancheweek voor de horeca van UWV WERKbedrijf.

Reageer op dit artikel