nieuws

Eerste Top 100 Voedingsdiensten voor staatssecretaris

Horeca

Staatssecretaris Clémence Ross-Van Dorp van Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt de eerste uitgave van de Top 100 Voedingsdiensten in ontvangst. Dit gebeurt tijdens het Nationaal Voedings Congres in de Jaarbeurs in Utrecht op 4 april aanstaande.

Eerste Top 100 Voedingsdiensten voor staatssecretaris

Dat heeft het Koksgilde bekendgemaakt. De Top 100 Voedingsdiensten moet gezien worden als ‘de Michelingids voor zieken- en verpleeghuizen’, zo liet het gilde eind vorig jaar al weten. Zo’n driehonderd cliëntenraden vulden op verzoek van de organisatie een vragenlijst is. Hieraan koppelde de organisatie een puntenwaardering, waarna een eerste ranglijst ontstond. Een inspectieteam, bestaande uit deskundige hoofden voeding, verfijnde de informatie in een rapport. Op basis van de inspectierapporten zal in maart door een onafhankelijke jury de ranglijst worden vastgesteld.

Staatsecretaris Ross-Van Dorp maakte onlangs bekend dat in alle zorginstellingen de klant koning moet zijn, ook op het gebied van eten en drinken. Voor de organisatie van de ranglijst een mooie gelegenheid de bewindsvrouw het eerste exemplaar te overhandigen. Dit vindt plaats tijdens het Nationaal Voedings Congres, dat wordt geleid door tv-persoonlijkheid Catherine Keyl.

Reageer op dit artikel