nieuws

Eetbare patatbakjes in Engelse horecazaak

Horeca

Een cafetariahouder in Engeland verkoopt als proef zijn frituurwaar sinds kort in eetbare patatbakjes. Peter Piponides, eigenaar van de Plumtree Fish and Chip Shop in Keyworth, serveert zijn gefrituurde patat en vis in deze bakjes omdat hij het gebruik van polystyreen wil terugdringen. Hierdoor hoopt hij de afvalberg van plastic bakjes en zwerfvuil te reduceren.

De milieuvriendelijke bakjes zijn gemaakt van aardappelzetmeel en daardoor biologisch afbreekbaar. ‘Ze zijn niet echt smakelijk en nogal taai’, meldt Pinonides over de eerste testresultaten op de internetsite van de BBC. De Engelse horecaondernemer probeert met het toevoegen van zout, azijn of knoflook de bakjes smakelijker te maken. In ons land introduceerde fritesleverancier Aviko al eens een eetbare friteszak, zo’n tien jaar geleden.

Reageer op dit artikel