nieuws

Eigen serviesmerk

Horeca

Wegter Grootverbruik heeft in eigen beheer voor de horeca een servies laten ontwikkelen, merknaam Palmer, model à la Carte.Kenmerkend voor het servies is de holle vormgeving met twee keer een bolling. Die zit in alle serviesonderdelen. Marc Wegter van het familiebedrijf, zegt daarover: ‘In de culinaire wereld zie je vaak dat koks een gerecht in […]

Eigen serviesmerk

Wegter Grootverbruik heeft in eigen beheer voor de horeca een servies laten ontwikkelen, merknaam Palmer, model à la Carte.Kenmerkend voor het servies is de holle vormgeving met twee keer een bolling. Die zit in alle serviesonderdelen. Marc Wegter van het familiebedrijf, zegt daarover: ‘In de culinaire wereld zie je vaak dat koks een gerecht in gedachten hebben en daar dan een specifiek bord of schaaltje bij zoeken. Ieder onderdeel van ons servies biedt volop ruimte aan culinaire creativiteit.’

In totaal bestaat het moderne servies uit negen borden; vier kop-en-schotels, waaronder een espresso-, koffie-, cappuccinokopje en een stapelkop voor de zakelijke markt, drie saladeschalen; een soepkop en schotel en een beker met oor. Ook is er nog een roomstelletje, met het kenmerkende ‘bolletje’ op het melkkannetje en op de suikerpot. De kleur: geen wit, geen ivoor. Gebroken wit is een goeie benaming. Eén van de uitgangspunten bij het ontwerp was dat het servies een tijd mee moet kunnen. Van een extreem design kon daarom geen sprake zijn. Daarnaast voldoet À la Carte aan een aantal praktische eisen: multifunctioneel, goed stapelbaar, breukvast, magnetron- en vaatwasmachinebestendig.

Het bedrijf is importeur van o.a. de merken Arcoroc (glas), Luigi Bormioli (glas uit Italië), Royal Leerdam (glas) en Mosa Porselein. Palmer wordt exclusief voor Wegter gemaakt. À la Carte is gepositioneerd in het middensegment van de horeca. Een indicatie van de horeca-adviesprijzen: espressokopje f 4,95; plat bord 31 cm doorsnede f 32,50; soepkop f 5,95; roomschaal f 11,50; peperstrooier f 5,95; schotel passend bij koffie-, cappuccino- en stapelkopje f 3,45.
Voor informatie: Wegter Grootverbruik, Hengelo. Tel. (074) 255 18 20.

Reageer op dit artikel