nieuws

Eigen slaapkussen’ bij hotels van NH

Horeca

Een platte, een dikke of een zachte. Bij NH krijgen hotelgasten sinds kort hun eigen, favoriete hoofdkussen. Het hotelbedrijf heeft hiervoor in tweehonderd vestigingen in Europa een chipcard geïntroduceerd, die de voorkeuren van klanten onthoudt en ervoor zorgt dat het personeel de juiste kussens in de juiste kamers kan leggen.

De ‘slimme’ chipcard noteert niet alleen de keuze uit vijf typen hoofdkussens, ook is de digitale kaart te gebruiken voor draadloos internet, bij speciale ‘woman style rooms’ en meldt de kaart of de gast een boek wenst op het nachtkastje naast het bed. Ook krijgen hotelgasten 5 procent korting met de kaart.

Naast klantvoorkeuren kunnen gasten de kaart gebruiken om automatisch in- en uit te checken. Wachten bij de receptie behoort volgens het persbericht van NH Hoteles voorgoed tot het verleden.

Verder maakt NH Hoteles bekend binnenkort haart eerste hotel te openen in Roemenië. Het NH Boekarest heeft 78 kamers is vanaf het voorjaar 2005 in gebruik. Het hotel ligt in het centrum van de Roemeense hoofdstad, op slechts tien minuten afstand van het vliegveld. Sinds de opening van een nieuw hotel in Hongarije vorig jaar, is het NH Koekarest het tweede hotel van NH in Oost-Europa.

De NH Hoteles Groep is de derde keten van zakenhotels in Europa. NH heeft 240 hotels (34.000 kamers) in zeventien landen in Europa, Latijns Amerika en Afrika. De NH Groep is genoteerd aan de beurs van Madrid en de Amsterdam Euronext. De bekende chef-kok van El Bulli, Ferran Adrià, werkt nauw samen met NH.

Reageer op dit artikel