nieuws

Eigenaar verliest zaak De Roggebot

Horeca

In de slepende kwestie rond toprestaurant De Roggebot in Kampen heeft het gerechtshof in Arnhem de schadeclaim van eigenaar Harry van Dalfsen afgewezen. Van Dalfsen verweet de gemeente onzorgvuldigheid en nalatigheid bij de verkoop van het pand.

Eigenaar verliest zaak De Roggebot

Restaurant De Roggebot maakt inmiddels alweer geruime tijd onderdeel uit van complex ‘Heerlickheijd van Ermelo’ op de Veluwe, op behoorlijke afstand van Kampen. Maar aanvankelijk hoopte chef-kok Andrès Delpeut zijn culinaire paleis te vestigen in Kampen. De zakelijke man achter het restaurant, Harry van Dalfsen, kocht voor 550.000 euro een monumentaal pand van de gemeente Kampen.

Al bij de eerste verbouwingswerk kwamen in het voormalige gemeentelijke kantoorpand diverse verborgen gebreken aan het licht. Van Dalfsen stapte daarop naar de rechter om van het koopcontract af te komen. Daarnaast eiste hij 66.000 euro aan schadevergoeding. De rechter stelde in maart 2004 Van Dalfsen in het gelijk, maar wees de schadeclaim af.

In juni 2004 besloot Van Dalfsen hoger beroep aan te tekenen, om zo toch de schadevergoeding te ontvangen. De gemeente Kampen reageerde daarop met een tegenvordering tot schadevergoeding, omdat er volgens de gemeente in het gebouw schade was ontstaan door de breekwerkzaamheden van Van Dalfsen.

In tegenstelling tot de Zwolse rechtbank gaf het gerechtshof in Arnhem de gemeente Kampen dus wel gelijk. Het Hof buigt zich nog over de tegenvordering van de gemeente. Kampen vindt dat Van Dalfsen over de brug moet komen met geld omdat het pand door zijn actie lange tijd niet kon worden verkocht.

Eerdere berichten over dit onderwerp

  • De Roggebot en Kampen blijven elkaar dwarsliggen

  • Kamper wethouder stapt op na ‘Roggebot-affaire’

  • De Roggebot trekt in bij ‘De Heerlickheijd van Ermelo’
  • Reageer op dit artikel