nieuws

Einde dreigt voor Oil & Vinegar

Horeca

AMSTERDAM – De culinaire cadeauwinkels van Oil & Vinegar zitten diep in de problemen. Franchiseorganisatie Francisco Franchise zag overnamegesprekken stranden en treft nu voorbereidingen voor het aanvragen van uitstel van betaling. Ook de aangesloten winkeliers zitten diep in de problemen.

Einde dreigt voor Oil & Vinegar

Dat meldt De Telegraaf vanmorgen. De krant baseert zich op niet bij naam genoemde franchisenemers van het bedrijf. De overnamegesprekken zouden zijn gevoerd met Hermans Retail Groep, dat onder meer de entertainmentproducten bij Vroom & Dreesman verzorgt. Waarom deze gesprekken zijn gestrand is vooralsnog onduidelijk.

De afgelopen periode sloten wereldwijd 65 vestigingen de deuren, waardoor er nog maar 78 Oil & Vinegar-winkels over zijn, waarvan dertig in Nederland. ‘Zo ver ik weet zijn er in Nederland slechts acht vestigingen die redelijk het hoofd boven water houden. De rest zit te wachten op het besluit van Francisco Franchise om eindelijk eens surséance aan te vragen’, zegt één van de winkeliers.

Zelfstandige doorstart
Daarbij wordt dan gehoopt dat de curator de mogelijkheid biedt aan de ondernemers om zonder Francisco Franchise verder te gaan. De ondernemers wijten de problemen aan de snelle internationale groei van de formule. Hiervoor zou onvoldoende financiering aanwezig zijn geweest, waardoor de ontwikkeling van de formule is gestagneerd. ‘Het assortiment wordt niet of nauwelijks vernieuwd. Onze klanten raken op ons uitgekeken. Er zijn forse strategische fouten gemaakt’, citeert de krant een gedupeerde.

Oil & Vinegar gold jarenlang als één van de paradepaardjes van de Nederlandse retailbranche, met een vernieuwend concept, internationaal succes en een inspirerend moederbedrijf. Directeur Hans-Peter Duyndam van Francisco Franchise was voor de krant niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel