nieuws

Euro-Toques loopt blauwtje bij Máxima

Horeca

De benoeming van chef-kok Fred Dijsselbloem als nieuwe Europees voorzitter van Euro-Toques vindt plaats zonder Máxima. De prinses heeft laten weten dat ze niet in staat is aanwezig te zijn bij de inauguratie van Dijsselbloem. Daarmee wordt een gedroomde publiciteitstunt voor Euro-Toques verstoord.

Euro-Toques loopt blauwtje bij Máxima

Fred Dijsselbloem wordt maandag 23 januari tijdens de Maastrichtse vakbeurs EFFF geïnaugureerd als President Euro-Toques International. Om Dijsselbloem flink in de schijnwerpers te zetten, werd Máxima gevraagd hierbij aanwezig te zijn. Maar tevergeefs, de agenda van de prinses laat een bezoek aan de EFFF niet toe. Later probeerde Euro-Toques minster Veerman te strikken. Ook deze is verhinderd.

Euro-Toques kwam uiteindelijk terecht bij Cas Spijkers, de oprichter van de Nederlandse tak van deze internationale restaurantorganisatie. Dijsselbloem treedt officieel pas 28 maart 2006 aan als Europees voorzitter. Dan vindt de ledenvergadering van de club plaats. Dijsselbloem volgt de Spanjaard Pedro Subijana op en zal drie jaar leiding geven aan Euro-Toques.

Paul Bocuse
De eigenaar van restaurant De Stad Rome in Warmond komt met het voorzitterschap in het illustere rijtje Paul Bocuse, Pierre Romeyer en Myrthle Allen. Euro-Toques is een restaurantorganisatie met als doel het behouden van culinaire tradities en het beschermen van kleine producten. Eén van de belangrijkste actiepunten is de introductie van smaaklessen in het onderwijs. In ons land zijn circa 120 restaurants aangesloten bij de vereniging. In Europa zijn dat er meer dan vierduizend.

Reageer op dit artikel