nieuws

Europa stuwt resultaten McDonald’s

Horeca

De autonome omzet van McDonald’s in Europa is in maart met 6,6 procent gegroeid. Dat is de grootste toename van de verkopen in bijna anderhalf jaar. Het bedrijf ziet de toename van de Europese omzet als het bewijs dat de introductie van nieuw ‘gezonder’ assortiment zeer succesvol is.

Dat heeft McDonald’s medegedeeld. Ook de langzame terugkeer van economische groei in Europa draagt bij aan de toename van de omzet. Europa blijft qua groei echter nog iets achter bij die in de Verenigde Staten, waar de autonome omzet met 6,8 procent toenam ten opzichte van dezelfde maand De verkopen in Japan, Thailand en Taiwan groeiden het hardst.

McDonald’s viert deze week het vijftig jarige bestaan met de opening van een nieuwe vestiging in Chicago. Het is rond deze periode precies vijftig jaar geleden dat grondlegger Ray Kroc van het concern in Des Plaines, Illinois de eerste vestiging opende. Inmiddels zijn er meer dan dertigduizend restaurants in 119 landen. De eerste vestiging is jaren geleden al omgebouwd tot museum.

Reageer op dit artikel