nieuws

Eventmanagers: ‘Slechte economie geen invloed evenementen

Horeca

De huidige economische situatie heeft haast geen negatieve invloed op het aantal evenementen dat grote organisaties in 2003 en 2004 voor eigen mensen en voor relaties willen organiseren. Wel wordt de kaasschaaf gehanteerd bij de vormgeving en de uitwerking. Dat blijkt uit een onderzoek waaraan 118 eventmanagers hebben meegewerkt.

Eventmanagers: ‘Slechte economie geen invloed evenementen

Verrassende uitkomst van onderzoek naar bedrijfsbijeenkomsten: ze gebeuren vaker, met meer inhoud en minder franjes. En de boodschap krijgt een veel prominentere plaats ten koste van entertainment en fêteren. Dit blijkt uit een onderzoek dat de voorbije maanden werd uitgevoerd onder 118 event managers van grote bedrijven in diverse branches, samen goed zijn voor ongeveer 1900 evenementen per jaar.

Ruim een derde van de ondervraagden verwacht in 2003 meer evenementen te organiseren dan in 2002, terwijl slechts 7 procent een daling verwacht. De verwachtingen voor 2004 zijn gelijkaardig. Alleen evenementen voor tussenpersonen worden minder populair: ruim een kwart van de ondervraagden heeft er minder van in de planning staan. Dit alles geldt overigens voor alle onderzochte branches en bedrijfsgroottes.

Anderzijds besparen bijna alle eventmanagers wel op een of meer onderdelen. Op diverse aspecten zoals omkadering, inzetten van bureaus, locatie en inzet van externe sprekers wordt telkens door 20 tot 30 procent van de ondervraagden minder uitgegeven in 2003 dan in 2002. Over het algemeen wordt men komend jaar echter weer iets vrijgeviger, althans volgens de actuele vooruitzichten.

Reageer op dit artikel