nieuws

Ex-baas KHN Jeu Claes leider payroll-branche

Horeca

Voormalig directeur van Koninklijke Horeca Nederland, Jeu Claes, wordt de nieuwe voorzitter van de Vereniging Payroll Ondernemingen, VPO. Jeu Claes volgt Peter Feld op die afscheid neemt van de VPO.

Ex-baas KHN Jeu Claes leider payroll-branche

Jeu Claes denkt dat de payroll markt gaat groeien van 90.000 werknemers naar 250.000 werknemers in 2012. Ondanks de recessie is de omzet van payroll-ondernemingen het afgelopen jaar met vijf procent gestegen. Dit blijkt uit de meest recente marktcijfers van de branche.

Verplichte registratie

Claes gaat zich inspannen om de overheid te bewegen om in actie te komen zodat bedrijven die de regels niet zo nauw nemen, worden bestraft. Jeu Claes: ‘Het kaf moet nu werkelijk van het koren worden gescheiden, voer de verplichte registratie zo spoedig mogelijk in. Dat zou het definitieve eind zijn van de beunhazerij in deze sector.’

Beunhazen

Claes: ‘In mijn werkende bestaan als directeur Koninklijke Horeca Nederland heb ik veel te maken gehad met payroll ondernemingen. Helaas zijn er ook nogal wat beunhazen actief in de payroll markt. Er wordt geconcurreerd, maar over de rug van de werknemers. Bovendien brengt dit grote risico’s voor de werkgevers met zich mee (claims m.b.t. sociale afdrachten achteraf). Daar moet nu echt een eind aan komen.’

CAO afgesloten

Hij vervolgt: ‘Het is goed om te zien dat de payroll-branche zich steeds verder ontwikkelt, mede dankzij de VPO. Daar wil ik mij de komende drie jaar graag voor inspannen. Het is een jonge sector. Met de vakbonden is een CAO afgesloten, het aantal leden is fors gegroeid en we zijn een serieuze gesprekspartner geworden voor de politiek.’

Reageer op dit artikel