nieuws

Exclusieve Limburgse asperge voor restaurants

Horeca

Het Asparagus Centre in Horst heeft een exclusieve asperge ontwikkeld die onder de naam Lim d’Or (Limburgs Goud) zijn weg moet vinden naar restaurants. De Lim d’Or zal slechts op kleine schaal worden geteeld en is zeker niet bedoeld voor ‘de grote hoop’, liet het Asperagus Centre woensdag weten.

Exclusieve Limburgse asperge voor restaurants

Dwars tegen de voortschrijdende schaalvergroting in de aspergeteelt moet de Lim d’Or garant staan voor kwaliteit van eenzame klasse. Wie van de Keizerin onder de asperges wil genieten moet afreizen naar Broekhuizen of Wellerlooi, want daar liggen de enige twee restaurants die de asperge mogen opdienen. Op den duur kunnen meer restaurants werven voor het benodigde certificaat om het zeldzame Limburgse Goud te kunnen serveren.

De Lim d’Or wordt geteeld onder zeer streng gecontroleerde omstandigheden waarbij smaak en uiterlijk centraal staan, aldus het Centre.

Reageer op dit artikel