nieuws

Expansiedrang McDonald’s in Rusland

Horeca

McDonald’s heeft grote plannen in Rusland. De fastfoodgigant wil dit jaar 25 nieuwe vestigingen openen. Dat zijn er behoorlijk wat meer dan vorig jaar.

Expansiedrang McDonald’s in Rusland

Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite MarketWatch. Het gaat bij de dit jaar te openen zaken om vijftien McCafes en tien gemeubileerde restaurants. Op dit moment telt Rusland 147 vestigingen van McDonald’s verdeeld over 37 steden. De meeste zaken zijn gevestigd in Moskou of in de directie omgeving van de miljoenenstad. Vorig jaar opende McDonald’s 18 zaken in Rusland.

Volgens Khamzat Khazbulatov, de baas van McDonald’s voor Rusland en Oost-Europa, zal eind van dit jaar 80 procent van de ingrediënten die McDonald’s gebruikt, worden gekocht in de regio. Op lange termijn moet dit zelfs 100 procent worden.

Vorige week maakte McDonald’s bekend dat het in Groot-Brittannië juist 25 zaken gaat sluiten. Dit vanwege slechte resultaten. Daarnaast zet het 50 filialen in de etalage. In Groot-Brittannië is de afkeer tegen McDonald’s groeiende, mede door inspanningen van topkok Jamie Oliver om bij scholieren te hameren op gezonde voeding.

Reageer op dit artikel