nieuws

Extra onderzoek dood dancingbezoeker

Horeca

De rechtbank in Zutphen heeft woensdag bepaald dat meer onderzoek nodig is om vast te stellen hoe de 20-jarige Doetinchemmer Raun Leisink om het leven is gekomen. Dat gebeurde in de zaak tegen de verdachte Richard M. uit Doetinchem.

Leisink werd op 30 januari van dit jaar bij dancing De Radstake in Heelweg geslagen door M. Het slachtoffer viel en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. Onderzoek van de patholoog toonde aan dat de schedel van het slachtoffer niet aan de verwachte achterkant een breuk vertoonde, maar aan de voorkant.

M. gaf tijdens de zitting aan die avond niet lekker in zijn vel te hebben gezeten wegens het overlijden van z’n oma. Behalve de zware mishandeling, die leidde tot de dood van Leisink, moest de Doetinchemmer zich ook verantwoorden voor twee openlijke geweldplegingen en een poging tot zware mishandeling diezelfde avond bij de Radstake.

De zaak wordt voor onbepaalde tijd aangehouden.

Reageer op dit artikel