nieuws

Ezinga nieuwe voorzitter HISWA

Horeca

De bekende horecaondernemer Luit Ezinga is de nieuwe voorzitter van HISWA Vereniging. Ezinga is geen onbekende in de wereld van belangenbehartiging. Jarenlang was hij in de rol van belangenbehartiger actief bij Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

Ezinga nieuwe voorzitter HISWA

Ezinga (1948) volgt bij HISWA Jan Dirk Smit op, die zijn functie na zes jaar neerlegde. De wisseling van de voorzittershamer werd een feit tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering van HISWA Vereniging.

‘Bij KHN had ik te maken met heel kleine en heel grote bedrijven. Er was sprake van enorme diversiteit en complexiteit. Bij HISWA Vereniging speelt hetzelfde. Kijk maar naar de zeer uiteenlopende bedrijfsgroepen. Die verscheidenheid vind ik erg interessant’, aldus Ezinga.

Luit Ezinga is eigenaar/directeur van het Zeeuwse Hostellerie Schuddebeurs. Tevens is hij voorzitter van Relais du Centre, een keten van kwaliteitsrestaurants, en voorzitter bij de Kamer van Koophandel in Zeeland. Luit Ezinga was jarenlang actief binnen KHN. In zijn laatste functie was hij sectorvoorzitter Hotels. Eind vorig jaar droeg hij die functie over aan Frans Hazen.

Reageer op dit artikel