nieuws

Fax overtroeft internet als bestelmiddel

Horeca

De fax is nog steeds het meest gebruikte apparaat om producten te bestellen bij leveranciers en groothandels. Internet blijft voorlopig achter, omdat veel horecabedrijven de bestelwijze via internet als dubbel werk beschouwen.

Fax overtroeft internet als bestelmiddel

Horecaondernemers tekenen de benodigdheden eerst aan in hun eigen magazijn. Daarna typen ze alles over om het via internet te kunnen versturen. Groothandels proberen het bestellen per computer te stimuleren door te investeren in handscanners en uitleesprogramma’s.

Dat meldt het bedrijfschap Horeca en Catering. 80 Procent van de ondernemers plaats zijn bestelling via het faxapparaat, op de huid gezeten door de telefoon (78 procent). Via internet worden 54 procent van de bestellingen geplaatst en e-mail moet het doen met 34 procent.

Hotels, discotheken en congresbedrijven hebben een voorkeur voor bestellen via internet. 59 procent van deze bedrijven bestelt wel eens online. Restaurants en zaalbedrijven bestellen het liefst via fax en telefoon. Bij cafés is de telefoon favoriet.

Reageer op dit artikel