nieuws

Feest voor ‘soapies’ met knipoog naar Oranjes

Horeca

We kwamen Paleis Soestdijk niet binnen’. Een uitspraak die logisch klinkt, gezien de beveiliging rond het stulpje van prinses Juliana.

Feest voor ‘soapies’ met knipoog naar Oranjes

De kans om Paleis Soestdijk in Amsterdam binnen te komen is een stuk groter. Paleis Soestdijk is de naam van het wekelijkse zondagsfeest in het Amsterdamse horecabedrijf Club More. Organisator van Paleis Soestdijk is Omdehaverklap Produkties, bekend van het bijna identieke concept De Club. Dirk Zeelenberg staat samen met Erik Arens aan het hoofd van de feestorganisatie; de acteurs zijn de geestelijk vaders van beide feesten, die veel mensen uit de film- en televisiewereld trekken. Zeelenberg legt uit wat het idee achter het nieuwste concept is. ‘Een bepaalde groep mensen, met een hoog bestedingspatroon, heeft op zondag behoefte aan een intiem feest. Met funk-, soul- en discomuziek en dan gedraaid door top dj’s als Erick E. en Cassie 6. Het zondagmiddaggevoel creëren met een classy tintje.

En tja, net als bij De Club komen daar bekende Nederlanders op af, maar dat komt ook omdat ze Erik en mij kennen. Waarom deze locatie? Mooie ruimte onder en een intiem restaurant boven. Die combinatie is prima, eten, drinken, dansen maar ook rustig kunnen praten.’ Het babbelen moet in het knusse Arabisch ingerichte restaurant gebeuren. Op de openingsdag was het, mede door het grote aantal tv-coryfeeën (Katja Schuurman, Jan Mulder en een dozijn ‘soapies’), een enorme drukte (1100 bezoekers). En waarom de opvallende naam? ‘Nu kan iemand tenminste zeggen dat ie in Paleis Soestdijk is geweest’, lacht Zeelenberg. Hij denkt overigens niet dat de naam van het wekelijkse zondagfeest problemen gaat opleveren. ‘Sterker, we hebben zelfs de naam paleissoestdijk.com in ons bezit.’ Het lijkt een beetje op zoete wraak op de oranjes. Omdehaverklap Produkties was namelijk in de race om de bruiloft van Willem Alexander en Maxima te organiseren, maar viel buiten de (huwelijks)boot.

Reageer op dit artikel