nieuws

Fiscus beter bereikbaar voor horeca

Horeca

Horecaondernemers kunnen straks dag en nacht nieuw personeel aanmelden bij de fiscus. Nu is dat nog vaak een probleem, zo blijkt uit een voorstel van de VVD en de PvdA. Beide partijen maken zich gezamenlijk sterk voor een betere bereikbaarheid van de fiscus.

Fiscus beter bereikbaar voor horeca

Het voorstel dat beide partijen bepleiten, kan zo goed als zeker op een meerderheid in de Kamer rekenen. Het voorstel zal worden ingediend bij staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken.

De problemen doen zich met name voor op vrijdag. ,,Horecaondernemers nemen nu niemand aan op de vrijdagmiddag, omdat niemand bij de fiscus bereikbaar is op dat moment”, zegt Martijn van Dam, kamerlid voor de PvdA.

Werkgevers zijn sinds 1 juli verplicht om nieuwe werknemers uiterlijk een dag voor de eerste werkdag bij de belastingdienst aan te melden. De bereikbaarheid van de fiscus is de afgelopen zomer aan de orde gesteld in het blad Misset Horeca. Ondernemers klaagden onder meer over het feit dat ze niet de juiste mensen aan de telefoon konden krijgen.

Reageer op dit artikel