nieuws

FNV akkoord met ‘groot horecabedrijf’ over misstanden

Horeca

Het ‘grote Amsterdamse horecabedrijf’ die de regels rondom de horeca-cao aan de laars lapte, is bereid toch de achterstallige lonen te betalen en de gemaakte fouten te corrigeren. Dit na overleg met de vakbond FNV.

FNV akkoord met ‘groot horecabedrijf’ over misstanden

Begin juli liet FNV Horeca weten bovenmatig geïnteresseerd te zijn in ‘een groot Amsterdams horecabedrijf’ vanwege het massaal aan de laars lappen van de horeca-cao.

Na overleg met de vakbond is het bedrijf bereid de lonen alsnog te betalen aan de overwegend buitenlandse medewerkers, zo laat FNV weten. ‘Ik ga ervan uit dat zeggen ook doen is, dus bij deze vooralsnog een goede afloop’, laat sectorbestuurder Milen van Boldrik van FNV Horeca weten.

De misstanden bij het bedrijf kwamen aan het licht na inloopmiddagen van FNV Horeca, waarbij horecamedewerkers hun loonstrookje kunnen laten controleren. FNV houdt regelmatig deze zogeheten cao apk’s.

Reageer op dit artikel