nieuws

FNV blij met uitspraken minister

Horeca

De FNV Horecabond is positief over de uitspraken van minister Ab Klink om al in 2008 een rookverbod in de horeca in te voeren. Dat laat de vakbond desgevraagd weten in een reactie op uitlatingen van de minister.

FNV blij met uitspraken minister

Deze toezegging van de minister is geheel in lijn met de wens van de FNV Horecabond om niet tot 2009 of zelfs 2011 te wachten met invoering van een rookvrije horeca, zo meldt persvoorlichter Frederique Hermie namens de vakbond.

Vraag

Wel vraag de FNV Horecabond zich af hoe de minister tot het jaartal 2008 is gekomen en waarom hij niet, net als de vakbond, al in 2007 tot een rookverbod wil komen. ‘Een rookverbod is namelijk vrij eenvoudig te realiseren. In de Tabakswet hoeft alleen maar de uitzonderingspositie voor de horeca te worden geschrapt. Vervolgens is het rookverbod een feit’, aldus Hermie.

Zie ook:

FNV wil rookverbod per 1 juli 2007

Reageer op dit artikel