nieuws

FNV: horeca populairst voor vakantiewerk

Horeca

De horeca is en blijft de favoriete branche voor vakantiewerk. Ook nu blijkt dat weer uit onderzoek. FNV presenteerde woensdagochtend een onderzoek onder zevenhonderd schoolgaande jongeren.

FNV: horeca populairst voor vakantiewerk

Van de ondervraagden geeft 32 procent de voorkeur aan een baantje in de horeca in de vakantieperiode. De detailhandel blijkt met 27 procent ook behoorlijk populair. Baantjes in de industrie en bouw zijn minder geliefd.

Verder blijkt uit het onderzoek dat zes op de tien jongeren in ons land deze zomer een vakantiebaan hebben. De belangrijkste motieven hiervoor zijn geld verdienen, werkervaring opdoen en het voorkomen van verveling.

De FNV koppelde de bekendmaking van het onderzoeksrapport aan een campagne ‘Laat geen geld liggen’. De vakbond wil hiermee jongeren wijzen op rechten en plichten bij het hebben van een vakantiebaan. Veel jongeren betalen dubbele ziekenfondspremie of weten niet dat ze geld terug kunnen krijgen van de belasting.

Reageer op dit artikel