nieuws

FNV Horecabond onderzoekt faillissementsfraude

Horeca

De aanhoudende reeks faillissementen in de horecabranche vormt voor de FNV Horecabond een reden een onderzoek en een meldpunt op internet te starten. Dat kondigde de vakbond dinsdag aan.

FNV Horecabond onderzoekt faillissementsfraude

De belangenorganisatie van werknemers wil de aard en omvang van faillissementsfraude in de horeca in kaart brengen. Het onderzoek moet in het najaar klaar zijn. Aan de hand van de resultaten brengt de vakbond de mogelijkheden om misstanden te voorkomen in kaart.

Werknemers die vinden dat in hun restaurant of café sprake is van slecht management, kunnen hun beklag doen op het meldpunt misstanden horeca via www.horecabond.nl. De vakbond gaat administraties van failliet verklaarde horecabedrijven doorvlooien op malversaties.

Reageer op dit artikel