nieuws

FNV: ‘Ondernemer, blijf van fooienpot af

Horeca

De FNV Horecabond vindt dat ondernemers tekorten niet mogen aanvullen door een greep in de fooienpot te doen. De bond zegt dat naar aanleiding van plannen om een zwarte lijst op te stellen van eet- en slaappiraten. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) heeft berekend dat wanbetalers de horeca op jaarbasis vier miljoen euro omzet kosten.

. De bond zegt inmiddels verschillende geluiden te hebben opgevangen over ondernemers die de ontstane kastekorten aanvullen door de fooienpot leeg te schudden. ‘Daarvan kan geen sprake zijn’, aldus de FNV Horecabond. De bond heeft nog geen inzicht in de mate waarin deze praktijken voorkomen en hoeveel fooiengeld ermee gemoeid is. KHN is overigens in de strijd tegen de piraterij een stapje verder gekomen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) stelt dat de KHN Waarschuwingsdienst (waarin ondernemers elkaar voor eet- en slaappiraten waarschuwen) niet in strijd met de privacyregels.De waarschuwingsdienst is vijftien geleden ontstaan als faxuitwisseling onder hoteliers. KHN nam de dienst twee jaar geleden over en plaatst de berichten op de eigen website www.horeca.org. De opmerkelijkste berichten worden gepubliceerd in Misset Horeca.

Reageer op dit artikel