nieuws

FNV verheugd over val kabinet

Horeca

Vakcentrale FNV reageert verheugd op de val van het kabinet. ‘Eindelijk. Er is door dit kabinet al te veel leed aangericht. Dat stopt nu’, zegt voorzitter Agnes Jongerius in een eerste reactie op de val van het kabinet. Voor de horeca heeft de vakcentrale de FNV Horecabond in het leven geroepen.

FNV verheugd over val kabinet

De vakcentrale wil nu zo snel mogelijk verkiezingen. ‘Daarna kunnen de werkzaamheden aan een prettiger land beginnen. Het moet vanaf nu gaan over de dingen die mensen echt bezighouden, zoals hoe vind en houd ik een baan’, stelt Jongerius, die fel uithaalt naar het sociale beleid van het kabinet-Balkenende. Dat bezuinigde waar het volgens haar had moeten investeren.

Volgens de FNV zette het kabinet groepen burgers tegen elkaar op: Oud tegen jong, Nederlanders tegen allochtonen, werkenden tegen niet-actieven.

Reageer op dit artikel