nieuws

FNV voert nu cao-actie bij AC

Horeca

De FNV Horecabond heeft maandag bij meerdere vestingen van AC Restaurants & Hotels actie gevoerd tegen de horeca-cao. Bij het AC Leiderdorp werden de actievoerende FNV’s gesommeerd te vertrekken. Anderhalve week geleden werd Bilderberg getroffen door cao-acties.

FNV voert nu cao-actie bij AC

De jongste acties waren bij AC/Tulip Inn Amsterdam Riverside, Tulip Inn/AC Leiderdrop, AC Oosterhout, AC HI Ambacht, AC Bodegraven-Gouda, AC Holten en AC Venlo/Sevenum. Dat meldt de FNV Horecabond. Leden van de vakbond informeerden bezoekers van de horecazaken middels actiemateriaal over het feit dat AC Restaurants & Hotels de huidige, in de ogen van FNV onfatsoenlijke, cao hanteert.

‘Zowel de dienstdoende AC-medewerkers als de gasten konden de publieksvriendelijke actie zeer waarderen. Het management van AC Leidersdorp kon het bezoek echter niet waarderen en sommeerde de actievoerders het pand te verlaten’, aldus FNV, die na enige discussie aan het verzoek van AC Leiderdorp gehoor gaf.

De vakbond startte in december 2005 de campagne Fatsoenlijkehorecacao.nl. Met als doel om in 2006 een nieuwe cao te bedingen bij Koninklijk Horeca Nederland (KHN). Die liet op haar beurt regelmatig weten dat er een prima cao is en dat het zinloos is om nieuwe cao te eisen. De horeca-cao kwam vorig jaar zomer tot stand na een akkoord tussen KHN en vakbond De Unie. FNV en CNV zijn tegen de nieuwe afspraken.

Reageer op dit artikel