nieuws

FNV-Zomertour van start

Horeca

De openingsdag van de FNV- zomertour is zonder problemen verlopen. In Breskens en omgeving werden horecamedewerkers geïnformeerd over arbeidsvoorwaarden, opleidingen en andere werkgerelateerde onderwerpen. Ondernemers werkten goed mee en gaven de vakbond alle ruimte.

FNV-Zomertour van start

Dat meldt Fredique Hermie van de FNV Horecabond. ‘In Breskens en omgeving zijn 28 horeca- en recreatiegelegenheden bezocht door het promotieteam. Tijdens de bedrijfsbezoeken werd het personeel uitgenodigd plaats te nemen in onze speciale camper om informatie over arbeidsvoorwaarden te ontvangen. Bij alle bezoeken waren de werkgevers zeer coöperatief en kreeg ons team alle tijd en gelegenheid haar verhaal te doen’.

Eerdere initiatieven van de vakbond om aandacht te vragen voor de in hun ogen slechte cao, liepen in sommige gevallen uit op problemen. Niet alle horecaondernemers zijn het eens met de campagne van de vakbond. Zij vinden de huidige cao prima en willen de duur van de afgesproken overeenkomst uitdienen.

De zomertour is de komende week in het Zeeuwse Kamperland, Middelburg en ’s Hertogenbosch. De tour is een project van de FNV Horecabond dat mogelijk wordt gemaakt door financiële steun uit de Sociale Fondsen voor de Horeca en Recratie.

Reageer op dit artikel