nieuws

Fonds investeert in duurzame horecaprojecten

Horeca

Trimalchio The Fund is nieuw beleggingsfonds dat investeert in duurzame horecaondernemingen. Bedrijven die goed in de slappe was zitten, melden zich aan om te investeren, horecabedrijven omdat ze gefinancierd willen worden, aldus initiatiefnemer Eric van Veluwen.

Fonds investeert in duurzame horecaprojecten

Deelnemen in Trimalchio The Fund is interessant voor partijen die een goed rendement op hun investering zoeken, innovatie binnen de horeca willen bevorderen en duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een warm hart toedragen. Het streven is een rendement van 8 tot 10 procent per jaar. Zo staat in de flyer van Trimalchio.

Het fonds investeert zowel in bestaande als nieuwe kansrijke horecaondernemingen in Nederland. Naast investeren in duurzame horecaondernemingen op zich, zet het fonds een ‘centre of excellence’ op. Dit krijgt de vorm van een Collectief Diensten Centrum en functioneert als kenniscentrum van de ondernemingen waarin wordt geïnvesteerd.

Een van de initiatiefnemers is Eric van Veluwen, voormalig chef-kok van Landgoed Rhederoord en promotor van biologisch koken en producten van de Veluwe: ‘Duurzame ondernemingen zijn de toekomst, ook in de horeca. Zij onderscheiden zich van hun concurrenten. De duurzaamheidsmarkt groeit en biedt horecaondernemingen enorme kansen. De kunst is alleen die kansen te benutten. Wij lopen vooruit op wet- en regelgeving op het gebied van duurzaam inkopen.’

Minimale inleg

Trimalchio is een in Nederland gevestigd beleggingsfonds gericht op langetermijnbeleggers, maar is niet beursgenoteerd. Er wordt gestreefd naar een totale fondsomvang van 5 miljoen euro. De minimale inleg is 50.000 euro. Van Veluwen: ‘Er zijn mensen die vijf keer de maximale inleg doen; dat zijn mensen die hun bedrijf goed verkocht hebben en wel wat hebben met de horeca.’

‘Banken zijn in deze tijd huiverig om in de horeca te investeren, vandaar dat horecabedrijven bij ons aan kloppen voor een stukje co-financiering. Dat varieert van een bestaande zaak tot enkele nieuwe concepten in Amsterdam.’ Namen wil Van Veluwen nog niet noemen. ‘We zijn net begonnen en de deal is nog niet helemaal rond.’

De twee andere initiatiefnemers in Trimalchio The Fund zijn advocaat Joachim Fleury, verbonden aan het internationale kantoor Clifford Chance. Marcel van Wolferen begeleidt horecaondernemingen bij reorganisaties, herstructureringen, herfinancieringen en saneringen.

Reageer op dit artikel