nieuws

Fonds voor grote events

Horeca

Het college van burgemeester en wethouders in Amsterdam stelt een speciaal fonds in om grootschalige internationale evenementen binnen te halen. Met dat geld kan de gemeente snel en adequaat een goed bod doen op grote evenementen, liet ze donderdag weten. Het fonds moet voorkomen dat andere steden de toonaangevende festiviteiten voor de neus van Amsterdam wegkapen, zoals in het verleden al eens gebeurde met de Volvo Ocean Race en de start van de Giro d’Italia.

Fonds voor grote events

Voor dit jaar had de gemeente al 2,4 miljoen euro beschikbaar gesteld. Volgend jaar komt daar nog eens 3 miljoen euro bij.

Deze impuls past binnen de doelstellingen in het programma-akkoord om het plan ‘Amsterdam Topstad’ te bereiken. Het college wil daarmee samen met het bedrijfsleven de hoofdstad op economisch gebied weer op de kaart zetten. Volgens de gemeente hebben grootschalige evenementen belangrijke economische effecten op de stad, onder meer doordat ze bezoekers trekken en het imago van Amsterdam kunnen verbeteren.

De hoofdstad wil behalve het aantrekken van reeds bestaande festiviteiten, ook een nieuw grootschalig evenement opzetten. ,,Amsterdam heeft een topevenement nodig van internationale allure om zich van andere wereldsteden te kunnen onderscheiden”, aldus wethouder Lodewijk Asscher van Economische Zaken.

Reageer op dit artikel