nieuws

Fors meer faillissementen in tweede kwartaal

Horeca

Het aantal faillissementen in de horeca is in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar fors gegroeid. 93 Horecabedrijven gingen in april tot en met juni failliet. Dat is 52 procent meer dan vorig jaar.

Fors meer faillissementen in tweede kwartaal

Dat blijkt uit de jongste cijfers van Curatoren.nl. Het totaalaantal insolventies (de som van faillissementen, schuldsaneringen en surseances) kwam uit op 123. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode nog 90.

Ondanks de snelle stijging ten opzicht van vorig jaar is het aantal faillissementen ten opzicht van het eerste kwartaal dit jaar lager. Toen gingen 101 horecabedrijven failliet. Nu dus 93. In het laatste kwartaal van 2008 kwam de ‘bankroetteller’ uit op 53.

De stijging van 52 procent in de horeca is een stuk lager dan het landelijke percentage over alle branches. Landelijk kwam het aantal faillissementen in het tweede kwartaal uit op 2.092. Dat is bijna een verdubbeling met het aantal een jaar geleden. Het zwaarst getroffen zijn de bouw en de zakelijke dienstverlening. Regionaal vallen de meeste faillissementen in Noord-Brabant, Utrecht en Friesland.

Reageer op dit artikel