nieuws

Fors meer openstaande vacatures in branche

Horeca

Het aantal openstaande vacatures in de horecabranche is fors gestegen. De stijging aan het eind van het eerste kwartaal van dit jaar bedraagt maar liefst 68,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het gaat dit jaar om 12.500 openstaande vacatures. Vorig jaar waren dat er nog 7.400. Vanaf 2004 is er ieder kwartaal een toename van het aantal openstaande vacatures, zo meldt het CBS in de Barometer van het bedrijfschap Horeca en Catering.

Als gevolg van de forse stijging wordt de arbeidsmarkt krapper. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er in de horeca 51 vacatures per duizend banen. Een jaar daarvoor was dat nog 25. De vacaturegraad in de horeca is flink hoger dan die in andere bedrijfstakken zoals industrie, handel en zakelijke dienstverlening.

Op zoek naar een actueel overzicht met horecavacatures? Bekijk nu Jobsinhoreca.nl, dé vacaturesite voor horecaprofessionals.

Reageer op dit artikel